Lån utan ränta

Låna pengar utan ränta

Ränta är det pris som du betalar på ditt lån. Det är en kostnad som läggs på den lånesumma som du ska betala för ditt lån. Räntan bestämt enligt en viss procent av din lånesumma.

Låna pengar med ränta

Om du tagit ett lån på 1,2 miljoner kronor och ska betala av ditt lån på 15 år, tilldelas du kanske en räntesats på 4%. Det innebär att du ska betala tillbaka hela lånesumman plus 4% av din lånesumma. I det här fallet innebär det att du ska betala 1,2 miljoner plus 48 000. Per år ska du då betala 3200 kronor. Fördelat per månad blir räntesumman 266 kronor.

Exemplet ovan var ett otroligt sådant. Oftast lånar du med en rörlig ränta vilket betyder att räntan kan bli större eller mindre under tiden du betalar tillbaka ditt lån. Dessutom kan avgifter för lånet adderas. Som du förstår är det bättre att låna pengar utan ränta. Hur du gör kan du läsa här nedan.

Låna pengar utan räntefritt

De finns de långivare som helt tagit bort räntan och ersatt den med avgifter. Avgifter kan därmed ses som en slags ränta. Skillnaden är att avgiften är fast och ska betalas in vid en viss tidpunkt. Fundera om du vill låna pengar utan ränta eller med ränta. Kanske passar avgifter dig bättre eller klarar du av att varje månad betala in ytterligare till banken, vid sidan av själva lånet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.